Mevlid gecesi dolayısıyla İsmailağa Camii İmam Hatîbi Salih Hoca Efendi tarafından verilen sohbete iştirak eden binlerce kişi, geceyi Efendimiz Muhammed Mustafa Sallâllâhü Aleyhi ve Sellemi daha iyi tanıyarak idrak etme fırsatı buldular. Salih Hoca Efendinin akıcı, akla yerleştirici, geniş izahatlı üslûbu geceye ayrı bir aydınlık kattı.
Mevlid Yemeği
Geceye akşam namazına gelerek başlayan cemaat, akşam namazını müteâkip verilen mevlid yemeğinde birbirleri ve İsmailağa Cemaatinde vazifeli hoca efendiler ile sohbet ederken, kimi “tekke yemeği” kavramıyla ilk defa tanıştı, kimi ise bu feyizli sofrada bir kez daha bulunmanın şükrünü eda etti.
Yemeğin duasını yapan Salih Hoca Efendi, burada yemeğe katılanlara küçük bir sohbet de verdi. Ardından yatsı namazına geçen cemaat, namaz sonrası mevlid gecesi münasebetiyle tertip edilen sohbete iştirak ettiler.
Yatsıdan Sonra Doyulamayan Sohbet
Yaklaşık 1,5 saat süren sohbetini Rasûlullâh Efendimiz Salllâllâhü Aleyhi ve Sellemin âlemlere rahmet oluşu, bazı vasıfları, onun doğumuna sevinmenin önemi ve onu bize tanıtıp vekâletini üstlenen Allâh dostları hakkında irad eden Salih Hoca Efendi, son sözlerini ise yaradılmışların tümünü Yaradanın Celle Celâluhü öğrettiği muhabbet ile kucaklayan bir dua ile tamamladı.
İsmailağa Camii’nde Her Gün En Az 1 Sohbet
Salih Hoca Efendi, Mahmud Efendi Hazretleri (Kuddise Sirrûh)un ihvan ve muhibbânı tarafından yakından tanınıyor. Hoca Efendi geçtiğimiz günlerde Trabzon’un Of ilçesindeki vazifesinden, İsmailağa Camii İmam Hatipliğine tayin edilmişti. Salih Hoca Efendinin her gün ikindi vakti ardından, ayrıca Pazar günleri sabah namazını müteakip erkekler için, Pazartesi günleri hususen hanımlar için Yavuz Sultan Selim Camiinde sohbeti bulunuyor. Yavuz Sultan Selim Camii’indeki sohbetler İsmailağa Camii’nden de ses sistemi aracılığıyla dinlenebiliyor.