Kurb-u ilâhîsine vesile olarak bahşettiği mübarek Kurban Bayramı’na ulaştıran Cenâb-ı Hakk’a hamd-ü senâ, Allah’ın kendisine indirdiği şeriatı, ümmetine tastamam ve eksiksiz tebliğ eden; hac, umre ve kurban ibadetlerinin nasıl yapılacağı bizlere talim eden Rasûlüllah (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e, âline ne ashâbına salât ve selâm olsun.
Gecesini duâ, zikir ve ibâdetle geçirmenin karşılığında büyük ecir ve mükafaatlar vaad edilen bayram günü, bayram namazı ile başlayıp kurban kesimi ve tasadduk ile devam eden, sıla-i rahim ile başka bir çehreye bürünen müstesnâ Cenâb-ı Hakk’ın rızasını celbedebileceğimiz müstesnâ bir fırsattır. Kardeşlik günleri bayramlar, Kuds-ü Şerîfteki kardeşlerimiz başta olmak üzere, ümmet-i Muhammed’i duâlarla hatırlama zamanıdır. Ayrıca Arefe gününün sabah namazından başlayıp Kurban Bayramı’nın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, yirmi üç vakit farz namazın arkasından birer defa alınan teşrik tekbirlerini unutmayalım. Teşrik tekbirleri şu şekildedir:
اَللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَرُ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ وَاللّهُ اَكْبَرُ اَللّهُ اَكْبَرُ وَلِلّهِ الْحَمْدُ
Bu mübârek günü ihyâ yollarına ve fazîletlerine dair malûmata ilgili içeriklerimizden erişebilirsiniz:
Kurban Bayramı Gecesi ve Sabahının Vazifeleri
Kurban Bayramı İbadetleri
Bayramlarda Vazifelerimiz
Sıla-i Rahim
Kurban Arşivimiz
Hac Arşivimiz
Mahmud Efendi Hazretlerimizin Bayram Tebriki:
Hepinizin gelecek mübarek Udhiye (Kurban) Bayramınızı tebrik ederiz ve Cenâb-ı Hakk Celle ve Alâ Hazretleri cümlemize hakikî bayram olan hüsn-ü hâtime ve Livâü’l-Hamd ismiyle müsemmâ olan sancak-ı şerîf altında cem olmak ve Cennet ve Cemâli ile müşerref olmayı ihsan ede. Âmin!
(Efendi Hazretleri’mizin 107. mektûb-u şerîfinde geçen bayram tebrikidir)
İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı