Yılda sadece bir sefer gerçekleştirilen, camiamızın çok kıymetli hoca efendileri ile beraber yapılacak İsmailağa cemaat umresi için kayıtlar başladı.
İsmailağa umresinde, Mevlâ Te’âlâ’nın izin verdiği nispette her gün hatm-i şerîfler ve sohbetler, toplu umreler ve her gün düzenli tavaflar yapılıyor.
İsmailağa Cemaat Umresi
Umre yolculuğumuzun Mekke-i Mükerreme günlerini teşkil eden ilk kısmında her gün en az 3 sefer toplu olarak tavafa çıkılıyor. Ayrıca tüm ziyaret yerleri için de önceden belirlenen programa göre toplu ziyaretler düzenleniyor. Programın Medîne ayağında her sabah Peygamber Efendimiz Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem’e ziyaretimiz var. Medîne’deki önemli ziyaret yerleri de yine plan çerçevesinde kafile olarak topluca ziyaret ediliyor.
19 günlük programın detayları yolculuk öncesi umrecilerimize dağıtılmaktadır.
Medîne’de 8 Gün, 40 Vakit
Umre kafilesinin 03 Nisan 2016 günü Atatürk Havalimanından Cidde’ye yola çıkması ve 21 Nsan 2016 günü Medîne Havalimanından İstanbul’a dönüş yapması planlanıyor. Umre programı 18 gece ve 19 gündüz şeklinde hazırlanırken otel rezervasyonları 9 gün Mekke, 9 gün Medîne olarak yapıldı.
İsmailağa Cemaati Umresi 2016 programına göre Reğâib Gecesi 7 Nisan 2016 günü Mekke-i Mükerreme‘de idrâk edilecek.
SON BAŞVURU VE EVRAK TESLİMATI
Umre kafilesine katılmak için aşağıdaki telefon numarasından irtibat kurabilirsiniz
0212 533 5369
Program Detayları için İsmailağa Umre Sayfasına Bakabilirsiniz
İsmailağa Cemaat Umresi 2015 Senesinden Görüntüler
UMRENİN FAZÎLETİ
Ebû Hüreyre (Radıyallâhu Anh)’den rivayet edildiğine göre Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) hac ve umrenin faziletini şöyle haber vermektedir:
عن أَبِى هُرَيْرَةَ رَضِىَ ا للّٰهُ عَنْهُ أَنَّ رَسُولَ اللّٰهِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ
الْعُمْرَةُ إِلَى الْعُمْرَةِ كَفَّارَةٌ لِمَا بَيْنَهُمَا ، وَالْحَجُّ الْمَبْرُورُ لَيْسَ لَهُ جَزَاءٌ إِلاَّ الْجَنَّةُ
“Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara kefârettir. Mebrûr haccın karşılığı ise, ancak cennettir.” (Buhârî, “Umre”, 1; Müslim, “Hac”, 437. Ayrıca bk. Tirmizî, “Hac”, 88; Nesâî, “Menâsik”, 3, 5, 77; İbni Mâce, “Menâsik”, 3.)