Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin halifesi, altın silsilenin 38. halkası Ahmed Fikri Doğan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz, 1944 yılında Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Gülpınar nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu 1954-1955 eğitim-öğretim döneminde tamamladı.
İlim Tahsil Hayatı
Fikri Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz daha sonra Ezine ilçesi Geyikli Beldesi’nde teyzesinin himayesinde ilim tahsil hayatına başladı. Bu ilçede imamlık vazifesini îfâ eden; Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin kayınbiraderi, Ali Haydar Ahıshavî (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin ihvânından merhûm İlyas Vanlıoğlu Hoca Efendi’nin yanında 1956’da başladığı hafızlığını 1958 yılında ikmâl eyledi. Ardından, merhûm İlyas Vanlıoğlu Hoca Efendi’nin rahle-i tedrîsinde, İstanbul Hasköy Kur’ân Kursu Medresesi‘nde Arapça (İslâmî İlimler) tahsiline başladı. Merhûm Ahmet Vanlıoğlu Hoca Efendi ve Büyük Bayram Hoca Efendi’nin (Karamustafaoğlu) de ders verdiği bu medresedeki ilim tahsilini 1962 yılına kadar sürdürdü.
Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimize İntisâbı
1962’de Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizi tanıyıp intisâb etti ve hizmetine girerek ders halkasına katıldı. 1964-1966 yılları arasında askerlik vazifesini îfâ etti. 1966 yılında tekrar Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin yanında ilim tahsiline devam etti. Bu sırada ders halkasında Hasbi Abdülkerim Hoca Efendi, İhsan Bulgur Hoca Efendi ve Kadir Temir Hoca Efendiler de bulunuyordu. Aynı zamanda İsmailağa Camii’nde yatılı olarak okuyan bu talebe halkası, Ashâb-ı Suffa’nın bir şubesi niteliğindeydi.
Müderrislik ve İmam-Hatiplik Yılları
1967 senesinde imtihanlara girerek Fatih Karaali Camii’nde müezzin-kayyım olarak göreve başlayan Fikri Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz, 1980 yılında Fâtih Hacı İsa Camii‘ne imam-hatip olarak atandı. Burada imam-hatiplik vazifesinin yanı sıra Hacı İsa Camii Kur’ân Kursu’nda fahri öğreticilik ve idarecilik görevlerini de yürüttü. Kur’ân-ı Kerîm tecvîd ve tâlim eğitimiyle beraber medrese derslerini de okuttu. Bu sırada ders halkasında İstanbul’da ve günümüzde Anadolu’nun muhtelif bölgelerinde mukîm bulunan hoca efendiler yer aldı. Aynı yıllarda Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz tarafından kendisinde tarîkat-ı aliyyenin ders, âdâb ve erkân usûllerini tâlim vazifesi olan “vekillik” görevi tevdî edildi.
İsmailağa Camii İmam-Hatipliği
Fikri Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz, 1999 yılında Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin emri ile İsmailağa Camii’nde imam-hatip olarak vazifeye başladı. Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin en güvendiği şahsiyetlerden ve sağlığında iktida ederek namaz kıldığı İsmailağa Cami-i Şerîfinin tek imamı olan Fikri Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz, Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin huzurunda Mektûbât-ı Rabbânî, Risâle-i Kudsiyye ve diğer eserlerden sohbet ve derslerini yıllar boyunca sürdürdü.
2009 yılında yaş haddinden dolayı imam-hatiplik vazifesinden emekliye ayrılan Fikri Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz, o günden bugüne İsmailağa Cami-i Şerîfinden hiç ayrılmadı ve ilim yolunda hizmetlerine tedrîsât ve te’lîf alanında çalışmalarıyla emekliliğinden sonra da devam etti. Delîlü’s-Salikîn Siracü’l-Müttakîn (2 cilt) ve Envâru’l-Kulûb gibi kıymetli eserler kaleme aldı.
İlim ve Tasavvuf Yolunda Çalışmaları
İlmî çalışmalarının yanı sıra tarîkat-ı aliyyenin âdâb, erkân ve ders tâlimiyle beraber deruhte ettiği teveccüh yetkisiyle tasavvuf yolunda hizmetlerini Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin irşâd devirlerinde kırk yılı aşkın bir süredir yürüten Fikri Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz, Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin rahmet-i Rahmân’a kavuşmasının ardından halifesi olarak İsmailağa Cami-i Şerîfinde irşâd hizmetlerine başladı.
Mevlâ Teâlâ irşâdını mübârek kılsın ve bizleri yüksek maneviyatından hissedâr ve nasipdâr eylesin!